30 березня відбулося загальні збори засновників, керівників робочих груп і учасників УАВІ. В цілому на зустріч приїхало 13 чоловік з 8 міст України. Так само на засіданні був присутній і виступав експерт Моісеєнко Олег, голова Технічного комітету стандартизації «Вугілля і продукти його переробки». Олег Валерійович допоміг відповісти на питання подальшого розвитку подій стандартів візуальної індустрії України.

В ході обговорення були прийняті такі рішення:

За стандартами:

– Створення технічних умов за основними виробам;

– Доопрацювання термінології;

– Опрацювання кандидатів всередині УАВІ, а також наших ключових клієнтів на предмет участі в Технічному комітеті, з подальшим його створенням; Мета комітету – в майбутньому створити і затвердити стандарти на державному рівні.

За створення класифікатора професій:

– Кожне підприємство повинне надати своє бачення щодо того, як повинна називатися яка посада, з подальшою обробкою всієї наданої інфо по УАВІ, сортуванням і підсумковим визначенням професій.

З просування УАВІ:

– Створення інформаційного буклету для потенційних учасників УАВІ, з описом ключових для них переваг.

По роботі з органами:

– Написання листа-звернення до КП, департаменти та інші інстанції про роз’яснення дозвільної процедури пов’язаної з вивісками і рекламою;

– Відправлення листа по всіх регіонах;

 

– Написання єдиного альтернативного пропозиції (концепції), яка не буде суперечити існуючому Закону про рекламу, з “правильним” баченням УАВІ і можливістю впровадження даної пропозиції (концепції) по всій території України;

 

– Презентація даної концепції в регіонах, із залученням місцевих компаній і представників відповідних організацій та влади.

Також на загальних зборах Сергій Тищенко, керівник Етичного Комітету, презентував роботу і правила комітету учасникам УАВІ. Дана зустріч допомогла спланувати і продовжити роботу над законопроектом, щодо візуальної індустрії і відповісти на всі питання, які залишилися невирішеними після зустрічі з представниками законодавства 6 березня. Хочеться відзначити важливість даної зустрічі, і залучити до роботи якомога більше учасників асоціації, адже тільки ми, згуртувавшись, зможемо змінити ринок візуальної індустрії України на краще!