Одне з головних подій світу візуальної індустрії – березнева виставка EUROPEAN SIGN EXPO 2016 – в цьому році проходила в Нідерландах, м Амстердам. Представники УАВІ, Катерина і Олександр Карасик, представили Україну на Європейському ринку. Варто сказати, розмах і масштабність виставки справили серйозне враження. Здивувало не тільки різноманітність обладнання, яке представляли європейці, а й географія його виробництва. Наприклад, несподіванкою стала велика кількість техніки з Італії, та й взагалі рівень італійської технологічності. Хоча радували не тільки італійці – всього свої вироби і новинки на виставці представило 70 учасників з усього світу. На виставці, до речі, можна було не тільки подивитися, але і послухати. Перед учасниками за чотири дні з лекціями виступали найвідоміші професіонали в сфері – від художників до виробників. І все це – у величезних павільйонах, що постійно збирають справжній аншлаг відвідувачів.

Підсумки відвідування EUROPEAN SIGN EXPO 2016

Але це все не головне. В Амстердамі відбулася зустріч Глав світових асоціацій візуальної індустрії і керівництва Європейської Федерації (ESF), в якій взяв участь віце-президент Української асоціації візуальної індустрії Олександр Карасик. Глава ESF Ханс Йоахим Кремсерер, керівники турецької, канадської, американської, всесвітньої асоціацій і УАВІ обговорювали безліч питань, що стосуються розвитку галузі. Але, що важливо, разом з іншими було порушено і питання про те, як і українським представникам потрапити в цю європейську сім’ю.

Підсумки відвідування EUROPEAN SIGN EXPO 2016

Підсумки відвідування EUROPEAN SIGN EXPO 2016

У Федерації пропонують багато цікавих переваг. Наприклад, вступивши в ESF, УАВІ відразу стане членом і міжнародних асоціацій ISA, що відразу підвищить її статус. У Федерації вже перебуває понад 10000 європейських компаній (які, в свою чергу, є членами своїх національних асоціацій). І вони готові приймати учасників ESF у себе на виробництві та в офісах. Словом, ділові зв’язки для будь-яких цілей вже забезпечені. Але і це не все. Саме ESF розробляє нові стандарти в сфері візуальної індустрії. Тобто, скажімо, вимоги розробляється зараз стандарту low voltage signs вже зараз відомі членам Федерації.

Підсумки відвідування EUROPEAN SIGN EXPO 2016

До всього цього європейці обіцяють надавати доступ до технологічних рішень та баз даних, якщо безпосередньо звернеться до зацікавлених компанії. Нарешті, в Європейській Федерації нададуть новим учасникам VIP-доступ на всі наступні виставки. На довершення – вільний доступ до компаній, які можуть зацікавити членів Української Асоціації як дилерів.

Підсумки відвідування EUROPEAN SIGN EXPO 2016

«УАВІ може стати найкоротшим шляхом до Європи для представників української візуальної індустрії. А це наблизить нас до їх технологічного рівня, стандартам, а найголовніше – до ринку. Звичайно, у європейців він вже устоявся, але вузька спеціалізація дозволить знайти свою нішу без особливих зусиль»

Зазначає Катерина Карасик, директор компанії «Елефант. Торговий дім», одна із засновників УАВІ.

«Ми готові поділитися контактами європейських виробників, їх каталогами та іншою інформацією про наші нові корисні знакомства».

Підсумки відвідування EUROPEAN SIGN EXPO 2016

Тепер Українська Асоціація готується вже до наступної виставки, яка в 2017 році пройде в Гамбурзі. На ній представники УАВІ збираються стати вже не рядовим відвідувачем, а повноцінним учасником.